Huid verbeteren? Wat is de vitamine behoefte van jouw huid?

Je huid verbeteren met vitamines

Onze huid is een levend weefsel en is veel meer dan zomaar het omhulsel van ons lichaam! Het is niet alleen ons visitekaartje, maar is ook een eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een gezonde huid zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën, virussen en schimmels niet zomaar binnen kunnen dringen en we niet te snel uitdrogen, oververhit of juist onderkoeld raken. De huid bezit ook tastgevoel zodat wij dingen kunnen voelen en  bijvoorbeeld complexe handelingen met onze handen kunnen uitvoeren.

Natuurlijk zorg je goed voor je huid en wil je jouw huid graag verbeteren met vitamines en voedingsstoffen die het nodig heeft om deze mooi stralend en gezond te houden. Maar wat doe je als je huid toch te snel verouderd, overgevoelig, vaal of er vermoeid uit ziet?

Huidproblemen zijn vaak een reactie op een disbalans van hormonen, vitaminen, mineralen, toxines of ontstekingen in het lichaam. De meest effectieve manier om huidproblemen aan te pakken is het verbeteren van je innerlijke gezondheid, bijvoorbeeld door verse voeding, het in balans brengen van je hormoonhuishouding en het aanvullen van tekorten. Een stralende en egale huid krijg je door je lichaam te voorzien van alle nutriënten die het nodig heeft, o.a. om de natuurlijke ontgifting te stimuleren.

Je huid verbeteren met vitamines: Wat is de vitaminebehoefte van jouw huid?

 

 

Studies hebben aangetoond dat slechts 1 procent van de vitaminen die we via de voeding binnen krijgen daadwerkelijk de huidcellen bereikt met als gevolg dat de huid een chronisch tekort heeft aan al die essentiële stoffen die ze, net als onze andere organen, zo hard nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Vitamines zijn van essentieel belang voor de instandhouding van het leven. We hebben vitamines nodig omdat het lichaam deze, met uitzondering van Vitamine D en K (in onvoldoende mate) niet zelf kan aanmaken.
We moeten dus zorgen dat we voldoende vitaminen via onze voeding binnen krijgen. Lukt dit gedurende lange tijd niet of onvoldoende, dan krijgen we te maken met bepaalde medische condities als gevolg van dit tekort. Voor de huid kan dit leiden tot een onnodig vale, vermoeide uitstraling, vroegtijdig verlies van collageen en elasticiteit, rimpels en een overgevoeligheid voor allerlei invloeden van buitenaf.

 

Vitaminetekort

Zelfs al zouden we elke dag trouw groente en fruit eten, dan is de kans de kans groot dat we toch vitaminetekort hebben. De landbouwgrond raakt namelijk steeds verder uitgeput waardoor groenten en fruit veel minder voedingsstoffen bevatten dan vroeger. (1*) Gronduitputting, snelle groei, langdurige opslag en transport zijn hier debet aan.

Uit onderzoeken (1*) is gebleken dat het vitamine B6 gehalte van bijvoorbeeld bananen tussen 1985 en 2002 met maar liefst 95% is gedaald en het gehalte aan vitamine C in spinazie in deze periode daalde met maar liefst 65 procent. Een andere studie concludeerde dat we vandaag de dag acht sinaasappels moeten eten om dezelfde hoeveelheid Vitamine A (ook wel retinol genoemd) binnen te krijgen als onze grootouders vroeger met èèn sinaasappel.
Los van de verarming van de voedingswaarde van groente en fruit, doet ook onze huidige leefstijl een duit in het zakje ten aanzien van een onverhoopt vitaminetekort. Teveel stress, alcohol, een slecht eet-of slaappatroon en luchtverontreiniging; het zijn maar een paar factoren die onze vitamineniveaus nog verder en sneller uitputten. Kortom: zelfs als je denkt een uitgebalanceerd dieet te volgen met veel fruit en groenten, dan kun je toch een tekort aan vitaminen hebben.

Voedingsstoffen die in het bloed worden opgenomen worden het eerst afgegeven aan de meest belangrijke lichaamsprocessen en organen (hart, lever en hersenen) De huid wordt pas als laatste voorzien van voedingsstoffen die wij tot ons nemen, indien er dan nog wat resteert.
Hoewel de huid het grootste orgaan van ons lichaam is, is het tegelijkertijd het minst vitale orgaan ten aanzien van de opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ongeacht hoeveel vitaminen en mineralen die je binnenkrijgt, feit blijft dat slechts een zeer klein percentage de huidcellen bereikt. Alleen hooggedoceerde op de huid afgestemde natuurlijke Nutricosmetics, zoals die van LavieSage kunnen de huidcellen bereiken waardoor de huid weer een frisse mooie uitstraling krijgt.

Een gezond lichaam van binnen, straalt van buiten. Gezondheid van binnen komt altijd eerst, want zodra je je daarop focust, ondersteun je jouw lijf in zijn lichaamseigen processen en zul je als gevolg daarvan o.a. een stralende, egale en gezonde huid krijgen.

Wil je graag advies over de vitamine behoefte van jouw huid, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.


(1*) https://www.foodlog.nl/images/uploads/Voedingswaarden_Geigy.pdf

CONTACT

Skin Xperience

Birgit Kruger

De Breide 5, 6983HG Doesburg

Tel: 0313 476 372

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webshop: Gezonde Huid Shop

 

 

OPEN

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 09:30 - 18:00

Woensdag: 09:30 - 18:00

Donderdag: 09:30 - 18:00

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

. Zoeken