Werken aan Anti-aging geeft ook jouw huid een jonge en frisse uitstraling.

De huid is niet alleen ons grootste orgaan maar ook het meest zichtbare. Daar wil je natuurlijk goed voor zorgen. Maar hoe doe je dat dan en hoe kun je vroegtijdige huidveroudering tegengaan of voorkomen? Anti-aging betekent letterlijk “niet verouderen”. Natuurlijk kun je het verouderingsproces niet stop zetten, maar je kunt het wel vertragen.
 
Een huid met minder rimpels in het gezicht, een vitale uitstraling en beter in je vel zitten. Wie wil er nou niet jonger uit zien en zich ook zo voelen. Zo lang mogelijk vitaal en een gezonde, strakke huid, dat willen we toch allemaal? Er zijn steeds meer methodes en technieken om van je rimpels of huidprobleem af te komen. Helaas geven deze niet altijd de garantie je hierdoor ook echt beter te voelen. Wanneer je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft, zul je beter in je vel zitten en dit uitstralen. 
 
Creëer een nieuwe kijk op gezondheid!
 
Zelf kun je een grote bijdrage leveren om het (huid)verouderingsproces te vertragen, zonder dat je daarbij gebruik hoeft te maken van cosmetische chirurgie, injectables of botox.
Gezondheidspreventie, ook die van je huid, begint bij jezelf. Een goede gezondheid levert een grote bijdrage aan hoe we ons voelen. Wanneer we ziek zijn of ons niet lekker voelen, zullen we dit veelal ook onbewust uitstralen.
 
Een gezonde lifestyle zoals voldoende nachtrust, gezonde voeding, het gebruik van goede verzorgingsproducten, maar ook sporten en voldoende ontspanning staan aan de basis van een goede gezondheid en zullen je helpen vroegtijdige (huid)veroudering tegen te gaan of te voorkomen. Maar er is meer.....
 
De invloed van hormonen op de huid
 
Er is de laatste jaren een enorme toename van zowel kinderen als volwassenen met een allergie. De laatste 10 jaar zijn er meer dan 100 studies geweest die een relatie hebben aangetoond tussen voeding en allergieën. Het eten van mineraal-en enzymarme voeding is hier debet aan. Een goede conditie van onze huid is afhankelijk van een goede huidverzorging en de voedingsstoffen die wij tot ons nemen. De huid groeit immers van binnenuit!
 
 
 
Afgezien van veroudering door externe factoren, zoals UV licht, leefstijl en toxines, vindt de  huidveroudering vooral plaats onder invloed van ons eigen orkest aan hormonen. Hormonen zijn chemische boodschappers die worden geproduceerd in organen zoals de eierstokken, bijnieren en schildklier en zijn van grote invloed op onze gezondheid, onze psychische gesteldheid maar ook onze huid.
 
Ons lichaam wordt dagelijks beïnvloed door de moderne stressoren van de snelle, overbelaste en onevenwichtige levensstijl van vandaag. Dit is letterlijk een "killer" voor je hormonen en daarmee ook de gezondheid. Ook dalen de hormoonspiegels vaak drastisch naarmate je ouder wordt. We denken dan vaak dat onze hormoonhuishouding alleen verandert door onze leeftijd. Dat is ten dele waar maar onze leeftijd is echter het minst van invloed op onze hormonen. Voeding, toxische stoffen, onvoldoende beweging en stress hebben een veel grotere invloed. Op bijna elke leeftijd is het mogelijk de hormonen weer in balans brengen waardoor je je weer energieker en gezonder voelt. Een mooie gave huid is een kwestie van de perfecte balans tussen de verschillende hormonen.
 
Omdat we vanaf ons 30ste jaar jaarlijks ook nog eens collageen verliezen, vermindert ook het herstelproces en de elasticiteit van de huid. Onze huid heeft veel voedingsstoffen nodig zodat het voldoende collageen produceert en cel vernieuwing kan plaatsvinden. Van vitamine C is aangetoond dat het de productie van collageen stimuleert, de huidstructuur verfijnt en de huid een glanzender uiterlijk geeft.
 

“Werken aan Anti-aging geeft jouw en je huid weer een jonge en frisse uitstraling"

Onevenwichtige en lage hormoonspiegels worden met talloze chronische gezondheids- problemen en leeftijdsgebonden aandoeningen in verband gebracht. De huid is vaak de eerste plaats waar tekenen van het (vroegtijdig) ouder worden zich aandienen. Meestal ligt voeding hieraan ten grondslag terwijl deze op zijn beurt weer een enorme invloed heeft op onze hormonen. Wanneer de hormonen structureel uit balans zijn, heeft dat invloed op je gezondheid. Je zult bijvoorbeeld sneller verouderen, minder energie hebben, minder libido maar ook veel sneller vet opslaan.

 
Het lichaam heeft (goede) vetten nodig om cellen op te bouwen en hormonen te produceren, maar het moet de bouwstenen gebruiken die we geven. De belangrijkste hormonen worden gemaakt op basis van goed cholesterol, dat je deels binnen moet krijgen door het eten van gezonde vetten.
Goed cholesterol (HDL) is nodig voor de aanmaak van veel hormonen zoals oestrogeen, progesteron, testosteron, cortisol, aldosteron etc. Als er een hormoon is dat van grote invloed is op het uiterlijk van de huid dan is dat oestrogeen wel. De oestrogenen beïnvloeden de vorming van rimpels, het vochtgehalte en dikte van de huid. Ze kunnen de productie van collageen in de huid verhogen, waardoor de opperhuid dik, gevuld en rimpelvrij blijft. Oestrogenen beschikken over anti-inflammatoire eigenschappen. Een te lage oestrogeenspiegel geeft een verhoogde ontstekingsgevoeligheid, waardoor huidaandoeningen als eczeem en rosacea kunnen ontstaan.
                                     
                                                      
               

          "Werken aan anti-aging; Een gelukkige geest in een gezond lichaam"

 
Een eerste eenvoudige stap naar een goede gezondheid van de huid is om op de huid afgestemde verzorgingsproducten, vrij van minerale oliën en zonder onnodige toevoegingen te gebruiken en suiker en bewerkte koolhydraten in voeding weg te laten.
Daarnaast zal een regelmatige professionele detox (2x per jaar) zorgdragen voor het afvoeren van allerlei toxische stoffen waarna weer met een schone lei kan worden begonnen waarna de voedingstoffen en goede vetten weer goed door het lichaam kunnen worden opgenomen.
 
Vroegtijdige (huid)veroudering tegen gaan? Wat kunnen nog meer doen?
 
Het lichaam is, net als je leven, een spiegel van al je gedachten en overtuigingen.
Elke cel in ons lichaam reageert op elke gedachte en woord dat je spreekt. Hierdoor bepalen patronen in denken dus in grote mate ook hoe we ons voelen.
 
Hoe beter je jouw lichaam leert kennen, hoe beter je ernaar luistert en hoe beter het je naar een goede gezondheid zal leiden, waarbij een gezonde lifestyle natuurlijk onontbeerlijk is. Met liefde en aandacht voor jezelf en de juiste mindset, kun je veel bereiken. Anti-aging is een samenspel van werken aan uiterlijke èn je innerlijke gezondheid en is leeftijdsonafhankelijk. Wat je voelt straal je nu eenmaal uit!
 

CONTACT

Skin Xperience

Birgit Kruger

De Breide 5, 6983HG Doesburg

Tel: 0313 476 372

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webshop: Gezonde Huid Shop

 

 

OPEN

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 09:30 - 18:00

Woensdag: 09:30 - 18:00

Donderdag: 09:30 - 18:00

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

. Zoeken