Couperose Behandeling

Couperose behandeling

Wat is Couperose?

Couperose is een aandoening van de gezichtshuid waarbij onder invloed van warmte, kou en of stress, (bloed) haarvaatjes wijder en nauwer worden. Hierdoor ontstaat een rode gelaatskleur. Deze abnormale toename en uitzetting van kleine (bloedhaar)vaatjes in het gelaat, meestal op de wangen, neus en voorhoofd kan spontaan optreden. Het zijn kleine, gesprongen haarvaatjes onder de huid waardoor de roodheid ontstaat. Couperose kan een voorstadium zijn van rosacea. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Couperose vermijden en verminderen

Sommige voedingsproducten kunnen couperose uitlokken. Vermijd zoveel mogelijk grote temperatuurverschillen, zonnebanken, sauna’s, maar ook pikante specerijen, alcohol en hete dranken. Sommige geneesmiddelen, zoals cortisonen, kunnen couperose uitlokken of verergeren. Voorzichtig gebruik is hierbij dus belangrijk. Vraag eventueel uw arts of apotheek naar eventuele bijwerkingen om couperose te vermijden. Couperose vermijden betekent niet onder de zonnebank, want het gebruik van een zonnebank is funest bij het ontstaan of verergeren van couperose.

Couperose behandeling

SkinXperience kan je adviseren over geschikte gezichtsbehandelingen die couperose kunnen verminderen. Daarnaast raden wij je aan om milde reinigingsproducten voor de huid te gebruiken. Crèmes tegen roodheid die een kalmerende en anti-irriterende werking hebben, versterken de huid zodat deze minder vatbaar wordt voor irritaties. Medik8 Red Alert of de Couperose Gel van Janssen Cosmetics bieden u dagelijks de juiste ondersteuning tegen couperose.

Een egale huid zonder ontsierende rode adertjes?


Couperose is toch een huidaandoening waar je liever zo min mogelijk last van heeft. Je kunt dan ook het beste een afspraak met onze huidspecialist maken, zodat wij kunnen vaststellen welke mogelijkheden voor couperose behandeling er voor je zijn en welk resultaat je hiervan kunt verwachten.
 

“Laat ons je helpen bij een couperose behandeling”

Maak een afspraak voor een gratis vrijblijvend consult>>>>

CONTACT

Skin Xperience

Birgit Kruger

De Breide 5, 6983HG Doesburg

Tel: 0313 476 372

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

OPEN

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 09:30 - 19:00

Woensdag: 09:30 - 19:00

Donderdag: 09:30 - 19:00

Vrijdag: 09:30 - 19:00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

. Zoeken