Pigment- vlekken behandelen

Wat zijn pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn te herkennen aan donkere vlekjes op de huid. Erfelijkheid, hormonale schommelingen, voeding en (te) veel blootstelling aan de zon, zijn meestal de oorzaak van pigmentvlekken. Pigmentvlekken ontstaan door een verstoring in de aanmaak van pigment, waardoor deze zich plaatselijk ophopen. Hierdoor ontstaan pigmentvlekken of ouderdomsvlekken. Huidirritaties, veroorzaakt door bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde huidproducten, kunnen ook een oorzaak zijn bij het ontstaan van pigmentvlekken. Daarnaast kunnen door het gebruik van veel suikers pigmentvlekken ontstaan. Dit komt omdat suikers gaan oxideren met de eiwitten onder de huid.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn ook een vorm van pigmentvlekken, die juist door de blootstelling aan de zon sneller ontstaan op gezicht en handen bij het ouder worden. Ouderdomsvlekken komen vaker voor bij mensen met een lichte huid. Mensen met een donkere huid zijn beter beschermd tegen de zon en hebben dus ook minder last van ouderdomsvlekken. In principe zijn ouderdomsvlekken tekenen van het ouder worden van de huid. Gebleken is dat verkeerde voeding kan bijdragen tot de aanmaak van de zogenaamde ‘ouderdomsvlekken’. Voeding met een overmaat aan transvetten en suikers kunnen bijdragen aan het ontstaan van deze ontsierende vlekjes. Dit verklaart waarom ook bij relatief jonge mensen ouderdomsvlekken kunnen ontstaan.

Pigmentvlekken gezicht

Pigmentvlekken in het gezicht vinden veel mensen ontsierend. Pigmentvlekken in het gezicht ontstaan door overmatig zon of vroege huidbeschadiging. Vroeg of laat ontstaan hierdoor pigmentvlekken. Het beste is dan ook om pigmentvlekken zo veel mogelijk te vermijden door altijd een goede dagcrème te gebruiken met een (hoge) beschermingsfactor.

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie zijn overactieve pigmentcellen die te veel melanine aanmaken en dus bruine ouderdomsvlekken op de huid geven. Als de huid gedurende een groot aantal jaren veel zon heeft gezien, kunnen de pigmentcellen in de war raken en maken meer pigment aan, waardoor pigmentvlekken vooral in het gezicht en op armen en handen te zien zijn.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen of sterk vervagen is mogelijk door een intensieve gezichtspeeling of een MicroSkinPolish behandeling of d.m.v. een naaldloze mesotherapie, die beiden door SkinXperience worden uitgevoerd. Vaak zijn er wel meerdere behandelingen nodig om de pigmentvlekken in het gezicht te vervagen. De huidspecialist van SkinXperience kan je hierover het beste advies geven.

Maak een afspraak voor een gratis consult, zodat we u kunnen uitleggen welke mogelijkheden er voor pigmentbehandeling zijn en welk resultaat u hiervan kunt verwachten.

CONTACT

Skin Xperience

Birgit Kruger

De Breide 5, 6983HG Doesburg

Tel: 0313 476 372

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webshop: Gezonde Huid Shop

 

 

OPEN

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 09:30 - 18:00

Woensdag: 09:30 - 18:00

Donderdag: 09:30 - 18:00

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

. Zoeken