Huidtype bepalen en verzorging

Goede huidverzorging begint bij je huidtype

Met een goede huidverzorging leg je de basis voor een mooie huid. De gezondheid van je huid hangt voor een groot deel af van de aanwezigheid en het vasthouden van vocht. De bovenste, dunne laag van een gezonde huid heeft het vermogen om vocht vast te houden. Daarom moeten we de huid goed gehydrateerd houden door het drinken van voldoende water en door het te verzorgen met de juiste op jouw huid afgestemde producten en voedingsstoffen. Het is aan te bevelen om je huid twee keer per dag, ’s morgens en ’s avonds, goed te reinigen, hydrateren en te beschermen. De huid vraagt om een milde reiniging, waarna een schone huid beter de goede ingrediënten van een dag- of nachtcrème kan opnemen.


De huid verzorgen met de juiste voedingsstoffen.


Om de huid in een beschermende conditie te houden (of krijgen) is het van belang de huid te voorzien van de juiste, goede voedingsstoffen. Dit geldt zowel voor de binnenzijde (voeding voor de huid), als de bovenste laag van de huid. (crèmes e.d.) Vergeet niet dat goede voeding voor de huid op zijn minst net zo belangrijk is als het verzorgen van de huid vanaf de buitenkant.


Welke verzorgingsproducten passen bij uw huidtype?


Het is belangrijk dat je verzorgingsproducten gebruikt die zijn afgestemd op jouw huidtype. Uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 5 vrouwen niet de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt. Dit kan tot jeuk, irritatie, eczeem, gevoelige huid, een onreine of vette huid of zelfs tot snellere huidveroudering leiden. Het is het niet gemakkelijk om de juiste huidverzorgingsproducten te vinden, waar geen onnodige stoffen of irriterende bestanddelen aan zijn toegevoegd.

Voordat we met allerlei middeltjes in de weer gaan is het belangrijk eerst vast te stellen welk huidtype we hebben. We kunnen kiezen uit droge, vette, normale of gecombineerde huid. Omdat de kans heel groot is dat de huidconditie sterk beïnvloed is door de cosmetische producten die we gebruiken kunnen we het huidtype het beste in de ochtend bepalen, voordat we het gezicht gaan insmeren met een crème.

Hoe herken ik een droge huid?

Een droge huid is te herkennen aan een doffe uitstraling. Soms zijn er hier en daar wat schilfertjes te zien. Ook vertoont de droge huid fijne lijntjes, is snel geïrriteerd en rood.  Na het douchen voelt de huid vaak wat onprettig en trekkerig aan. Dit kan  twee oorzaken hebben. Of de huid produceert te weinig talg (het talg zorgt er namelijk voor dat de huid soepel aanvoelt en er weinig water verdampt), of de huid is droog doordat de hui barrière is beschadigd waardoor deze niet meer goed zijn werk doet. Een vergelijking met een sinaasappel is goed te maken; die droogt ook uit als de schil er van af is.

Hoe herken ik een vette huid?


Een belangrijk kenmerk van een vette huid is dat deze glimt en vettig aanvoelt, wat in loop van de dag steeds erger wordt.  De aanwezigheid van puistjes betekent per definitie niet dat we een vette huid hebben. Hoewel mensen met puistjes regelmatig een verhoogde talgproductie hebben, hoeft dit hoeft dit zeer zeker niet het geval te zijn. Door het gebruik van agressieve producten stimuleer je de talgproductie.

Hoe herken ik een gecombineerde of een normale huid?


De meeste mensen hebben een gecombineerde huid. Een gecombineerde huid vertoont delen van het gezicht die wat vetter zijn en wat drogere plekken.
Hier zal het gebruik van huidverzorgingsproducten ook op moeten worden aangepast. Dit kan bijvoorbeeld door alleen een crème te gebruiken op de wat drogere gedeeltes van het gezicht. Op de wat vettere stukken kan dan alleen een toner of een serum op waterbasis met werkzame ingrediënten worden gebruikt.

Gelukkig zijn er ook mensen met een huid die niet vet en niet droog is maar precies goed.

 

                                                                                   

 

 

Nadat we hebben bepaald welk huidtype we hebben is het nog wel belangrijk om te bepalen of we een gevoelige huid hebben. Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel mensen hier last van hebben. De kans is dus groot bij deze groep te horen. Een gevoelige huid wordt bijvoorbeeld bij temperatuur verschillen snel rood en voelt nogal eens oncomfortabel aan na het opbrengen van cosmetische producten waardoor de huid dan een beetje kan prikken of jeuken. Wanneer de huid echt gevoelig is zie je buiten roodheid ook nog wel eens schilfertjes of puistjes.

Bij een gevoelige huid zijn er echt behoorlijk wat ingrediënten die maar beter niet in de producten kunnen zitten. Denk aan parfum, gedenatureerd alcohol, tea trea oil, propylene glycol, mint en citrus. Voorzichtigheid is geboden met stoffen als glycolzuur en vitamine A zuur.
 

Vroegtijdige huidveroudering


Als je huid beschadigingen heeft opgelopen, openbaart zich dit vaak pas na een aantal jaren. Bijvoorbeeld in de vorm van pigmentvlekken, acné, vroegtijdige huidveroudering, allergische reacties, jeukende huid, schilferige huid, rosacea of andere huidontstekingen. 

 

 “Wij weten wat goed voor jouw huid is”

 

Skin-Xperience werkt alleen met professionele huidverzorgingsproducten (cosmeceuticals) die speciaal zijn ontwikkeld voor de huidspecialist met huid identieke, huidverwante en huidvriendelijke ingrediënten.

Lees ook alle nuttige informatie over vroegtijdige huidveroudering en hoe u dit kunt voorkomen! Kijk ook bij gezichtsbehandelingen voor meer informatie over onze behandelmethodes.

Wil je weten welke verzorgingsproducten het beste bij u passen?

Huidanalyse en vrijblijvend, persoonlijk advies?  Maak een afspraak voor een gratis consult.

 

CONTACT

Skin Xperience

Birgit Kruger

De Breide 5, 6983HG Doesburg

Tel: 0313 476 372

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webshop: Gezonde Huid Shop

 

 

OPEN

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 09:30 - 18:00

Woensdag: 09:30 - 18:00

Donderdag: 09:30 - 18:00

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

. Zoeken