Rimpels en fijne lijntjes behandelen

Rimpels bij het ouder worden

Rimpels horen bij het verouderingsproces. Rimpels ontstaan hoofdzakelijk als gevolg van een natuurlijk proces waarbij de huid in de loop der jaren elastine- en collageenvezels kwijtraakt. Door huidverslapping en huidveroudering ontstaan er rimpels en lijntjes. Door middel van een anti-aging behandeling kunnen we het verouderingsproces van de huid vertragen. Er zijn drie verschillende soorten rimpels.

Fijne lijntjes, zoals kraaienpootjes:

Deze lijntjes zijn een voorloper van de meer diepere rimpels en ontstaan meestal door een (te) droge huid of mimiek, doordat de huid bij het ouder worden haar elasticiteit verliest.

Fronsrimpels: (dynamische rimpels)

Deze rimpels ontstaan door het onbewust aanspannen van de spieren onder de huid. Bij mannen zijn de fronsrimpels vaak dieper omdat de fronsspieren (en de spieren in het algemeen) meer ontwikkeld zijn.

Rimpels door genetische aanleg

Dit zijn de rimpels rondom de wangen, neus en lippen (statische rimpels). Deze rimpels zijn in feite meer groeven en plooien.

Hoe ontstaan rimpels en fijne lijntjes

Na het 25e jaar vertraagd de stofwisseling in alle cellen. Door de vertraagde stofwisseling worden huidcellen minder snel aangemaakt waardoor de huid dunner wordt en beschadigingen aan de huid minder snel herstellen. Daarnaast worden er steeds minder essentiële bindweefselcellen aangemaakt. Door voldoende collageen en elastine te produceren, zorgen de bindweefselcellen (fibroblasten) er voor dat de huid haar stevigheid en elasticiteit behoudt. Collageen en elastine zijn dan ook nauw met elkaar verweven.

Het belang van collageen en elastine

Rimpels en fijne lijntjes ontstaan door een te lage natuurlijke bescherming van binnenuit. Onze huid heeft veel voedingsstoffen nodig om voldoende collageen en elastine aan te kunnen maken, zodat de celvernieuwing niet stagneert. De huid groeit immers van binnenuit. Collageen en elastine zijn hoofdverantwoordelijk voor de stevigheid van onze huid. Meer collageen in uw huid kan de contouren verbeteren, vouwen en rimpels verzachten, meer volume brengen en het vochtgehalte verhogen en zelfs littekens verbeteren. Meer elastine zorgt voor minder fijne lijntjes, een strakkere huid en een gladder oppervlak. Dit zijn vooral de lijntjes rondom ogen en mondhoeken.

Meer elastine kan een huid een complete facelift geven omdat alle collageenbundels op de juiste plaats blijven. Hiervoor bieden nutricosmetics u de perfecte toevoeging aan uw behandeling:

Behandelmethodes bij rimpels en fijne lijntjes

Er zijn goede mogelijkheden om rimpels en fijne lijntjes te behandelen zoals:

  

 

CONTACT

Skin Xperience

Birgit Kruger

De Breide 5, 6983HG Doesburg

Tel: 0313 476 372

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webshop: Gezonde Huid Shop

 

 

OPEN

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 09:30 - 18:00

Woensdag: 09:30 - 18:00

Donderdag: 09:30 - 18:00

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

. Zoeken